#järjestöpäivät2016

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Eurooppanuorten järjestöpäivät pidettiin 20.-21.2. Helsingissä Tieteiden talolla ja Eurooppanuorten toimistolla. Eri puolilta Suomea kokoontuneet aktiivit olivat innolla mukana ohjelmassa, ja mukana oli ilahduttavan paljon myös uusia kasvoja.
Lauantain ohjelma käynnistyi lounaan jälkeen esityksellä ja workshopilla tapahtuman järjestämisestä. Ryhmät suunnittelivat uusille jäsenille tapahtumia pubivisasta kesäiseen veneretkeen, ja monet tapahtumista aiottiin alueyhdistyksissä ottaa sellaisenaan toteutettaviksi.
Kahvitauon jälkeen käytiin läpi yhdistyslain alueyhdistyksille määräämiä tehtäviä. Viestintä-osuudessa perehdyttiin Eurooppanuorten erilaisiin viestintäkanaviin ja uusiin viestinnän painopisteisiin. Työpajoissa harjoiteltiin muun muassa livetwiittausta ja haastattelua.
Iltapäivällä aktiivit jakautuivat kiinnostuksensa ja tarpeidensa mukaan neljään eri workshopiin. Tarjolla oli tietoa ja keskustelua aluejärjestön jäsenhankinnasta, viestinnästä, sidosryhmistä ja tapahtuman järjestämisestä.
Haastavissa sääolosuhteissa iltaa oli mukava päästä viettämään saunalle, missä ilta sujui rennosti ruokailun, saunomisen ja tutustumisen merkeissä.
Sunnuntaina kokoonnuttiin Eurooppanuorten toimistolle, missä ohjelma polkaistiin käyntiin esityksellä Eurooppanuorten kansainvälisestä toiminnasta ja kuultiin muun muassa, miten voi osallistua kv-seminaareihin. Lounaan jälkeen saatiin käytännönläheisiä vinkkejä kouluvierailujen toteuttamiseen. Ohjelman päätti osuus aluejärjestöjen taloudesta ja varainhankinnasta.
Alueiden edustajat osallistuivat lisäksi Alueiden komitean kokoukseen, jonka uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Miikka Koski Turun Eurooppanuorista.
Anna Hernberg[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Kuva: Antti Ahonen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]