Toimitus

Tähdistön kirjoittajiin kuuluvat sekä Eurooppanuorten aktiivit että vaihtuvat asiantuntijat. Toimituskaudella 2021 verkkolehden päätoimittajana toimii Ella Kivisaari ja copywritereina Anna Salminen ja Paula Minkkinen

Tähdistön verkkotoimitus rekrytään kerran vuodessa ja kaudella 2020-2021 siihen kuuluvat Amani Al-mehsen, Anna Savolainen, Atte Isoaho, Bijan Rezai Jahromi, Ellen Petersén, Emmi Kemppainen, Heidi Kaarto, Henri Kaarakainen, Ida Pasanen, Joni-Matti Koskinen, Juho Mölsä, Karolina Lång, Mauri Vidovic, Miika Kautto, Nea Baarman, Olivia Koskinen, Paula Minkkinen, Peppi Heinikainen, Riku Rantanen, Rosa Kotoaro, Sakari Teerikoski, Santeri Iivonen, Sofia Putkinen, Terhi Raikas, Viivi Koski ja Vilja Salo.

Etsimme kuitenkin koko ajan uusia vieraskyniä, eli jos kirjoittaminen kiinnostaa,  tutustu verkkosivuiltamme löytyvään kirjoitusohjeistukseen ja ota yhteyttä päätoimittajaan!

Yhteydenotot:

Postiosoite:

Tähdistö-lehti/Eurooppanuoret ry

Siltasaarenkatu 4, 7. kerros

00530 Helsinki

Finland

Sisältöpalaute:

ella.kivisaari@eurooppanuoret.fi

Ilmoitusmyynti:

ella.kivisaari@eurooppanuoret.fi

Teemu Vaarakallio
Teemu Vaarakallio

Teemu Vaarakallio toimii Tähdistö-verkkolehden päätoimittajana.

Hanna Kivimäki
Hanna Kivimäki

Hanna Kivimäki toimii Tähdistö-verkkolehden copywriterina.

17E5VWN5_400x400
 Andreas Turunen
@andreasturunen

Kirjoittaja on Iso-Britanniassa asuva kansainvälisen politiikan ja strategisen analyysin opiskelija, jonka ammatillisena painotuksena on Venäjän sotilaallisen toiminnan analyysi ja infromaatiosodankäynti.

Anttoni Saarinen
Anttoni Saarinen

The author studies studies international relations at Tallinn University. Interests include the EaP initiative as well as environmental issues.

Ella Kivisaari
 Ella Kivisaari

Kirjoittaja on kauppa- ja valtiotieteen ylioppilas, joka suorittaa opintojaan Aberdeenin yliopistossa Skotlannissa, ja kevääksi 2018 hän suuntaa Erasmus-vaihtoon ScienesPo Rennesiin Ranskaan. Erityisen kiinnostunut Kivisaari on kansainvälisistä suhteista, ihmisoikeuksista, maailmantaloudesta, Skotlannin ja muun Britannian tulevasta suhteesta EU:hun sekä kansallismielisen äärioikeiston noususta Euroopan eri kansallisvaltioissa.

dav
Emma Lappalainen
@elapalain

Kirjoittaja on erikoistunut informaatiovaikuttamiseen ja EU:n itäiseen kumppanuuspolitiikkaan sekä Venäjä-suhteisiin. Hän on erityisesti kiinnostunut vallan ja identiteettien rakentumisesta kansainvälistyvässä maailmassa.

Emmi Kemppainen
Emmi Kemppainen

Kirjoittaja on ihmisoikeusperspektiivistä ja oikeusvaltioperiaattesta maailmaa tarkasteleva juristi. Ennen siirtymistä oikeuslaitoksen tehtäviin kirjoittaja on työskennellyt kansainvälisissä tehtävissä EU:n ja YK:n palveluksessa sekä ihmisoikeustarkkailijana. // The author has a master’s degrees in law and undergrad studies in international development. Combined with work experience within the Finnish public sector, the European Union and two UN agencies, the author has keen interest in international law and international relations with a strong human rights perspective.

Heidi Kaarto
Heidi Kaarto

The author has a LLM degree in European Law from Leiden University and is specialised in the internal market of the EU. During her free time, she participates as a researcher in the Leiden Advocacy Project on Plastics.

Heidi Lumme
Heidi Lumme

Kirjoittaja on pian valmistuva oikeustieteen maisteri Helsingin yliopistosta erikoistumisalueenaan kansainvälinen yksityisoikeus esine- ja eurooppaoikeudellisin painotuksin. Heidillä on lisäksi kansainvälistä taustaa Itävallasta ja Ruotsista. Keväällä 2019 hän suorittaa harjoittelua EU:n komissin oikeuspalveluissa. // The author is a soon-to-be-graduating Master of Laws from the University of Helsinki, specializing in international private law with an emphasis on property and European law. Heidi has also international background from Austria and Sweden. During the Spring 2019, Heidi will conduct a traineeship at the European Commission’s Legal Services.

Heljä_Ossa
Heljä Ossa

Kirjoittaja on Euroopan turvallisuus- ja puolustuspolitiikkaan erikoistunut yhteiskuntatieteiden maisteri, joka asuu nykyään Lontoossa. // The author has a Master’s Degree in International Relation and has specialised in European security and defence politics. She currently lives in London.

Henri Kaarakainen
Henri Kaarakainen

Kirjoittaja on Helsingin yliopiston oikeustieteen opiskelija, joka on kiinnostunut etenkin Euroopan unionia koskevista oikeudellisista ja turvallisuuspoliittisista kysymyksistä.

Henri Vanhanen
 Henri Vanhanen

Kirjoittaja on toimittaja Tähdistö- ja The Ulkopolitist -lehdissä. Hän on erikoistunut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä Euroopan ja Yhdysvaltain turvallisuuskysymyksiin.

IdaPasanen
Ida Pasanen
@pasanen_ida

Kirjoittaja on EU-asioihin keskittynyt yhteiskuntatieteiden maisteri valtio-opista. Hän on kiinnostunut eteenkin sisämarkkinapolitiikasta, ympäristöstä, Brexitistä ja transatlanttisista suhteista.

Korhonen_Jani
Jani Korhonen

Kirjoittaja on Unkariin ja Balkanin maihin erikoistunut filosofian maisteri, joka opiskelee tällä hetkellä toista maisterintutkintoaan CEU-yliopistossa Budapestissä.

Koskinen_Joni-Matti
Joni-Matti Koskinen

Kirjoittaja on sähkövoimatekniikan insinööri ja kandidaattiopiskelija, joka opiskelee politiikkatieteitä ja kansainvälistä oikeutta Lapin yliopistossa. Hän on perehtynyt rauhan ja sodan kysymyksiin, mutta myös identiteettiin ja uskontoon liittyviin kysymyksiin, vammaisasioihin sekä Unkarin politiikkaan ja yhteiskuntaan.

Matilda af Hällström
Matilda af Hällström

Kirjoittaja toimii pohjoismaisen yhteistyön edistäjänä Euroopan ytimessä. Hän on St Andrewsissä, Pariisissa ja Helsingissä opiskellut valtiotieteiden maisteri. /

Mauri Vidovic
 Mauri Vidovic

Kirjoittaja on ihmisten muuttoliikkeisiin ja yhteiskuntien monikulttuurisuteen erikoistunut Euroopan aluetutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistolta. Erityisiin mielenkiinnon kohteisiin kuuluvat Iso-Britannian ja Irlannin yhteiskunta ja politiikka. Opintojen ohella kirjoittaja on toiminut kääntäjänä ja tulkkina eri tahoilla, kuten Kroatian suurlähetystössä, Helsingissä.

Milla Ristikangas
Milla Ristikangas

Kirjoittaja on ammatillisesta oppilaitoksesta valmistunut viestinnästä ja vaikuttamisesta kiinnostunut ilopilleri, jonka sydäntä lähellä on ihmisoikeudet, ihmisten ajatukset, kulttuurit ja miltä Eurooppa näyttää nuorten silmissä

Nea Baarman
Nea Baarman

Kirjoittaja on yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja liberaaleista arvoista kiinnostunut opiskelija Helsingistä. Hänen aiheensa keskittyvät laajaan kestävään kehitykseen.

paula minkkinen
Paula Minkkinen
@paulaminkkinen

Kirjoittaja on Alankomaissa asuva kansainvälisen politiikan ja Itä-Euroopan tutkimuksen maisteriopiskelija, joka on kiinnostunut erityisesti turvallisuuteen ja ihmisoikeuksiin liittyvistä teemoista Venäjällä ja muissa entisen Neuvostoliiton alueen maissa.

Peppi Heinikainen
Peppi Heinikainen
@peppi_h

Kirjoittaja on suorittanut kandidaatintutkintonsa Maastrichtin yliopistossa Eurooppa opinoissa ja maisterinsa kansainvälisen rauhan ja turvallisuuden parissa Lontoon King’s Collegessa. Kirjoittajan erikoisalaa ovat EU:n puolustusulottuvuus, rauhanneuvottelut ja -prosessit sekä Venäjän politiikka.

Rantanen_Riku (1)
Riku Rantanen

Kirjoittaja on Itä-Euroopan yhteiskunnalliseen ja poliittiseen muutokseen hurahtanut valtiotieteiden kandidaatti, joka on kiinnostunut erityisesti Länsi-Balkanin rauhan- ja identiteettikysymyksistä. // The author is a Masters student at contemporary history and international relations at University of Turku, and has a particular interest in reconciliation and identity politics in Western Balkans.

Risto Rajala
Risto Rajala

Kirjoittaja on politiikan tutkimuksen maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta.

Saara Hietamäki
Saara Hietamäki

Kirjoittaja on pian yhteiskuntatieteiden maisteriksi valmistuva Eurooppanuorten aktiivi, joka opiskelee Jyväskylän yliopistossa pääaineena yhteiskuntapolitiikkaa ja sivuaineina maailmanpolitiikkaa, globalisaatio-opintoja, viestintää ja mediaa.

Sakke_Teerikoski
 Sakari Teerikoski
@Teer_S

Kirjoittaja on Turussa ja Upsalassa opiskellut diplomi-insinööri joka tällä hetkellä työskentelee EU-komission teollisuuden pääosastolla Brysselissä. Sen lisäksi Sakke on aktiivinen ruotsalaisessa Swedish Association of International Affairs-järjestössä.

Sara Nyman
Sara Nyman
@nymannsara

Kirjoittaja on keväällä ylioppilaaksi valmistunut maailmanmuuttaja joka vaikuttaa mm. Nuorten Agenda2030 ryhmässä. Kiinnostuksen kohteina erityisesti kestävä kehitys, ihmisoikeudet, rauhantyö ja eurooppalainen identiteetti.

Sinituuli_Suominen
Sinituuli Suominen

Kirjoittaja on ihmisoikeuksista kiinnostunut oikeustieteen maisteriopiskelija, joka on aiemmin toiminut muun muassa EU-koululähettiläänä ja Turun yliopiston EU-uralähettiläänä.

Suvi Moilanen
Suvi Moilanen

Kirjoittaja on eurooppaoikeuden pääaineesta valmistunut hallintotieteiden maisteri, joka on kiinnostunut erityisesti ihmisoikeuskysymyksistä ja EU:n ulkosuhteista. / The author has a Master’s degree in European Law and has a particular interest in human rights issues and the EU external relations.

Terhi Raikas
Terhi Raikas

Kirjoittaja on Helsingistä valmistunut oikeustieteen maisteri ja Venäjän kääntäjä, jonka lempiaiheet liittyvät ympäristöön ja Venäjä-suhteisiin.

Kuva tulossa
Tuure-Erik Niemi
Tiia Talvisara
Tiia Talvisara

The author is working with her master degree of urban studies and planning in Brussels, with a BA of political science and studies of clothing design from University of Lapland. The author has specialised in the questions of identity and public space in urban areas, as well as socio-economic differences between Northern and Central Europe.