Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Europpanuoret ry:n ylläpitämää Tähdistö-lehden verkkosivustoa tahdistolehti.fi.

Verkkosivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuuden arviointi

Tämän verkkosivuston saavutettavuuden on arvioinut kolmas osapuoli, ja seloste on päivitetty 05/2022.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurimman osan kriittisistä WCAG 2.1 -kriteerien A- ja AA-tason mukaisista saavutettavuusvaatimuksista. Alla olevan listauksen mukaisia saavutettavuusongelmia ei voida ratkaista ilman kohtuutonta rasitetta. Lisäksi sivustolla on joitakin vähäisempiä saavutettavuuspuutteita, jotka pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Jos jotkin asiat sivustolla aiheuttavat sinulle haasteita, ilmoitathan siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

3.1.2 Osien kieli

Verkkosivusto on suomenkielinen, mutta sisältöä (artikkeleita) tuotetaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Näiden eri kielillä kirjoitettujen osien kieltä ei ole määritelty erikseen käyttäen lang-attribuuttia.

2.4.4 Linkin tarkoitus (kontekstissa)

Artikkelien listausnäkymässä (mm. arkistosivut) on käytetty Lue lisää -linkkiä, joka ei kerro käyttäjälle kontekstia. Konteksti käy toki jossain määrin ilmi edeltävästä tekstistä. Syy tähän on käytetyssä teknologiassa. Julkaisualusta WordPress luo automaattisesti ko. rakenteen listauksiin eikä yksittäisen linkin sisältöön ole mahdollista vaikuttaa.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle mieluiten sähköpostitse sara.salonen@eurooppanuoret.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)