Tähdistön verkkosivusto juhlii 1-vuotissynttäreitään!

Tänään tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Eurooppanuorten julkaisema asiantuntija- ja järjestölehti Tähdistö sai oman verkkosivuston! Mihin vuoden aikana on päästy ja mitä on tulossa seuraavaksi?

Toukokuussa 2017 lanseeratun Tähdistö-lehden verkkosivuston toiminta on lähtenyt käyntiin vauhdilla eikä vauhti ole hiipumassa! Verkkosivuston sisällön suunnittelusta vastaava päätoimittaja Karoliina Rajala sai viime syksynä rinnalleen 17-henkisen toimitustiimin, joka koostuu EU-asiantuntijoiksi tähtäävistä nuorista. Heidän tehtävänään on tuottaa laadukasta analyysia ajankohtaisista Eurooppaa ja Euroopan unionia koskettavista keskustelunaiheista.
Tähdistön sivuilla keskustelua pyritään käymään monipuolisesti, uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumattomalla tavalla, huomioiden aina nuorten näkökulman. Viime kuukausina ilmestyneissä artikkeleissa on käsitelty muun muassa maatalous-, puolustus- ja ympäristöasioita. Sivustolla pyritään korostamaan Euroopan unionille ominaista monikielisyyttä tarjoamalla tekstejä vaihtelevasti niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksikin.
Jatkossa Tähdistö jatkaa ilmestymistään aktiivisesti digitaalisessa muodossa sekä kahtena vuosittaisena printtijulkaisuna, joista tulee luettavaksi myös näköisversiot verkkosivuille. Verkkosivuston toimitustiimiiä tullaan tulevaisuudessa laajentamaan ja seuraava haku toimituskuntaan järjestetäänkin jo kesällä 2018! Toimitustyöskentely on joustavaa ja monikielistä, minkä vuoksi mukaan toivotaan hakevan myös Suomen ulkopuolella vaikuttavia, kansainvälisesti suuntautuneita nuoria. Lisätietoa toimitushausta saa seuraamalla Tähdistön verkkosivustoa sekä Eurooppanuorten somekanavia!
Hyvää Eurooppa-päivän aattoa!