Jyväskylän aluepäivät

Eurooppanuorten vuoden ensimmäiset aluepäivät järjestettiin tänä vuonna Jyväskylässä 16.-17.4. ilmasto- ja energiateemalla. Puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa oli alueiden kuulumisten vaihtoa ja keskustelua Eurooppanuorten toiminnasta.
Lauantain ohjelma alkoi Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koiviston puheenvuorolla. Koivisto kertoi Jyväskylän talous- ja työllisyystilanteesta ja kaupungin suhteesta EU:hun. Tervehdyspuheenvuoron jälkeen aluejärjestöt pääsivät kertomaan kuulumisistaan ja suunnitelmistaan. Alkanut vuosi oli saatu käyntiin erittäin aktiivisissa merkeissä, alueilla oli järjestetty niin seminaareja, rennompia illanviettoja kuin somekampanjoitakin.
Iltapäivällä kuultiin Eurooppanuorten hallituksen kuulumisista ja suunnitelmista kuluvalle vuodelle, ja saatiin koulutusta hallitusten ryhmäyttämiseen ja työnjakoon.  Asiaohjelman päätti turve- ja puupolttoyhtiö Vapo Oy:n erityisasiantuntija Jaakko Silpola, joka vastaa yrityksen edunvalvonnasta Suomessa ja EU:ssa. Ilta sujui yhdessä ruokaillen ja Jyväskylän yöelämään tutustuen.
Sunnuntai käynnistyi Suomen Tuulivoimayhdistys ry:n järjestöpäällikkö Heidi Paalatien esityksellä tuulivoiman tuotannosta Suomessa. Osallistujat pääsivät myös ideoimaan vuoden nuorta eurooppalaista, joka julkistetaan Eurooppa-päivänä. Tämän jälkeen oli vuorossa keskustelua valtakunnallisen hallituksen, jäsenjärjestöjen ja Alueiden komitean työnjaosta ja rooleista työryhmissä. Osallistujilla oli paljon ideoita ja ajatuksia järjestön kehittämiseen, ja keskustelu oli vilkasta.
Erittäin onnistunut viikonloppu tarjosi osallistujille niin ajatuksia herättävää asiaohjelmaa kuin vireää keskustelua ja hauskanpitoa tuttujen ja uusien aktiivien parissa.
Anna Hernberg