Puheenjohtajalta: Eurooppa murrosten keskellä

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Moni inhoaa muuttoa. Muutto on monelta kantilta raskas prosessi. On etsittävä uusi asunto tai tila, käytävä näytöissä, neuvoteltava vuokrasopimuksesta ja aikatauluista. Sitten koittaa tavaroiden siirtäminen ja niiden järjestäminen uuteen tilaan. Muuttolaatikoiden keskelle tilataan helppoa pikaruokaa ja keskustellaan uuden arjen järjestelyistä. Suomalainen Eurooppaliike teki tismalleen saman viime kuussa.
Uusi arki uudessa toimistossa sai alkunsa huhtikuun alussa, kun Eurooppanuoret muutti monen muun kansainvälisen järjestön kanssa samoihin tiloihin Helsingin Hakaniemeen. Muuton taustalla ovat muutokset järjestöjen budjeteissa ja tätä kautta myös toiminnoissa. Arjen yhteensovittaminen, tapahtumien järjestäminen, hallinto ja raportointi ovat kulkeneet tiiviisti mukana uuteen alkuun siirryttäessä. Muutosta aiheutuvan epämukavuusalueen jälkeen järjestö kuin järjestö saa kuitenkin jotain ainutlaatuista.
Muutto antaa oivan mahdollisuuden tarkastella järjestön tilaa uudesta näkökulmasta. Onko järjestöllä kaikki tarvittava? Mihin asti olemme kehittyneet ja mitä seuraavaksi? Miten voisimme tehdä asiat entistäkin paremmin? Edellä mainitut kysymykset on hallituksen toimesta asetettu Eurooppanuorten keskikentälle tänä vuonna. Omasta puolestani toivon, että kysymyksiin löydetään sellaiset vastaukset, että toimijamme ympäri Suomea saavat parhaan mahdollisen alustan toteuttaa kykyjään.
Tänä vuonna Eurooppanuorten seminaarien kärkiteemana on Eurooppa murrosten keskellä. Sillä tarkoitetaan erityisesti EU:ssa tapahtuvia suuria muutoksia muuttoliikkeen, ilmastonmuutoksen torjunnan, vapaakaupan ja talouteen liittyvien kokonaisuuksien kohdalla. Näiden murrosten aikana myös EU:n kykyä pysyä yhtenäisenä ja löytää toimivia ratkaisuja kyseenalaistetaan. Siksi myös erilaisilla pro-eurooppalaisilla liikkeillä on merkittävä tilaisuus osoittaa, kuinka tästä epämukavuusalueesta selvitään parhaalla mahdollisella tavalla.
Jesse Jääskeläinen
Eurooppanuorten puheenjohtaja 2016[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”237″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Jesse Jääskeläinen on Eurooppanuorten puheenjohtaja.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]