Hae Tähdistön verkkotoimitukseen!

Kiinnostaako Eurooppa-asiat ja kirjoittaminen? Eurooppanuoret ry:n julkaisema Tähdistö-lehti laajentaa parhaillaan toimitustaan. Tule mukaan tekemään Suomen näkyvintä Eurooppa-keskustelua edistävää asiantuntijajulkaisua!

Mikä Tähdistö?

Tähdistö on Eurooppanuoret ry:n jo useamman vuoden ajan julkaisema uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton lehti, joka sai keväällä 2017 myös oman verkkosivustonsa. Nyt tavoitteenamme on kehittää Tähdistöstä Suomen johtava Eurooppa-asioihin keskittynyt järjestöjulkaisu. Tämän vuoksi laajennamme Tähdistön toimitustiimiä ja kokoamme julkaisulle printtilehden tekijätiimin rinnalle oman verkkotoimituksen.

Mistä aiheista verkkosivustolle voi kirjoittaa?

Verkkosivuston sisältö rakentuu printtilehteen liittyvien numerokohtaisen teemojen sekä löyhästi seuraavien aiheiden ympärille:  

  • Energia ja ympäristö
  • Talous ja euroalue
  • Puolustus ja turvallisuus
  • Rauhantyö
  • EU:n itäinen naapurusto
  • Transatlanttiset suhteet
  • Maahanmuutto ja siirtolaisuus
  • Eurooppanuoret

Ketä haemme?

Haemme vuoden mittaiselle julkaisukaudelle (syyskuu 2017 – elokuu 2018) aktiivisia toimittajia sekä kuvittajia. Jokaiselta toimittajalta/kuvaajalta edellytetään vähintään kolmen tekstin/kuvituksen tuottamista vuoden aikana, minkä lisäksi nämä voivat halutessaan tuottaa myös enemmän sisältöä. Verkkotoimituksen työskentely ei ole paikkasidonnaista vaan tapahtuu pääosin sähköisiä kanaviamme hyödyntäen. Rohkaisemme täten hakemaan mukaan omasta olinpaikasta riippumatta! Lisäksi kannattaa huomioida, että verkkotoimituksen toiminta perustuu vapaaehtoispohjalle, joten siitä ei makseta korvausta. Tarjoamme kuitenkin näkyvän kanavan tuoda oma asiantuntemus esille.

  • Toimittajat ovat verkkosivuston selkäranka ja tuottavat pääosan sen sisällöstä. He kirjoittavat asiantuntijan roolissa artikkeleita ajankohtaisista Eurooppa-aiheista. Kirjoituskielinä toimivat oman preferenssin mukaan joko suomi, ruotsi tai englanti. Vaadimme toimittajilta kiinnostusta EU-asioita kohtaan sekä hyvää kirjoitustaitoa. Aiempi kokemus Eurooppanuorten toiminnasta ei ole edellytys tehtävään valituksi tulemiselle.
  • Kuvittajat tuottavat visuaalista materiaalia verkossa julkaistavien artikkeleiden yhteyteen eli 1-2 kuvituskuvaa artikkelia kohden. Toivomme kuvittajilta visuaalista silmää sekä graafisten suunnitteluohjelmistojen hallintaa (Illustrator, Photoshop jne.). Kuvituksia voi tuottaa sivustolle omavalintaisin tekniikoin. Aiempi kokemus Eurooppanuorten toiminnasta ei ole edellytys tehtävään valituksi tulemiselle.

Miten haen?

Hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sekä mahdollinen kirjoitus- tai kuvitusnäyte sähköpostiosoitteen karoliina.rajala@eurooppanuoret.fi. Jos haet toimittajaksi, ilmoita hakemuksessa, mistä yllä mainituista teemasta/teemoista olisit mahdollisesti kiinnostunut kirjoittamaan ja millä kielellä. Hakuaika on auki 15.9. asti, minkä jälkeen olemme syyskuun loppuun mennessä yhteydessä toimitukseen valittuihin henkilöihin.

Mistä lisätietoa?

Tähdistön päätoimittaja Karoliina Rajala vastaa kysymyksiin sähköpostitse karoliina.rajala@eurooppanuoret.fi.
 

Kuva: Alex Knight (Unsplash)