Eurocapitales-seminaari 2017

Tänä vuonna 17 vuotta täyttävä Eurocapitales-seminaari järjestettiin 16.-18. kesäkuuta Helsingissä. Kansainvälisessä seminaarissa nähtiin osallistujia muun muassa Ranskasta, Britanniasta, Hollannista ja Suomesta. 

Kesäkuussa järjestetyn Eurocapitales-seminaarin teemoina olivat tänä vuonna turvallisuus ja ikääntyminen. Luennoitsijana nähtiin muun muassa tohtori Kaisa Kauppinen, joka esitelmöi ikääntymisestä Euroopassa Suomi-fokuksella. Olga Imbert käsitteli luennollaan samoja teemoja, mutta keskittyi ikääntymiseen Hollannissa ja Ranskassa. Turvallisuusteema huomioitiin taas Itämeren alueen turvallisuuteen liittyvillä puheenvuoroilla. Eurooppalaisesta liikkeestä Suomessa piti esitelmän Jouni Ovaska. Seminaariviikonlopun kokoustilat olivat historialliset sijoittuen muun muassa Katajanokan kasinolle.
Lisäksi ohjelmaan kuului tutustuminen senioreiden ryhmäasumiseen Helsingin Jätkäsaaressa ja sightseeing-kiertoajelu merellisen Helsingin edustalla, mikä oli varmasti erityisesti ulkomaalaisille seminaariosallistujille mielenkiintoinen tilaisuus.  Iltaohjelmaan taas kuului juhlaillallinen 100-vuotiaan itsenäisen Suomen kunniaksi.
Seminaaria varten oli nimetty oma työryhmä suunnittelemaan sen toteutusta. Suomen työryhmän pääkoordinaattorina toimi Aleksis Pekkalin ja tiedottajana Sanna Melin.
Ensi vuonna Eurocapitales-seminaari järjestetään jossain toisessa Euroopan pääkaupungeista, mutta kaupunki ei ole vielä selvinnyt.
TEKSTI Niina Luukkanen-Jensen
KUVA Aleksis Pekkalin