Terveisiä Lapista

Olen seurannut Eurooppanuorten toimintaa jo vuosia. Lasken itseni federalistiksi, sillä useimpien suomalaisnuorten tapaan pidän itseäni eurooppalaisena ja toivon, että Euroopan unioni lisää yhteistyötä esimerkiksi ilmastonmuutoksen torjunnassa. Olen vahvasti sitä mieltä, että yhdessä olemme vahvempia.
Ajattelin, että nyt olisi korkea aika toimia paikallisesti, mutta harmikseni huomasin, että Lapissa ei ollut enää Eurooppanuorten toimintaa. Päätin elvyttää yhdistyksemme toiminnan itse ja aloin kerätä toiminnastamme kiinnostuneita nuoria yhteen ympäri Lappia.
Lapin Eurooppanuoret ovat nyt heränneet talviuniltaan. Muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen olemme keränneet yli 40 jäsentä Facebook-ryhmäämme ja uuteen hallitukseen valittiin lisäkseni kuusi upeaa ja motivoitunutta lappilaisnuorta. Tärkein päämäärämme on vakiinnuttaa yhdistyksen toiminta, jotta Euroopasta ja EU:sta kiinnostuneille Lapissa asuville ja opiskeleville nuorille olisi jatkossakin yhteisö, johon liittyä. Olen vakuuttunut, että uusi hallitus tulee onnistumaan tavoitteissaan!
Erityisen iloinen olen siitä, että hallituksemme edustaa hyvin laajasti erilaisia nuoria. Meillä on mukana niin lukiolaisia kuin AMK- ja yliopisto-opiskelijoita. Osa on jo työelämässä tai perheellisiä. Moni on mukana myös puoluepolitiikassa, mutta kuulumme laajasti eri puolueisiin. Enemmistö meistä on Rovaniemeltä, mutta mukana on myös pellolainen ja torniolainen. Yhteistä on halu toimia Eurooppa-aiheisen kansalaiskeskustelun edistämiseksi.
Lapin näkökulmasta elämme hyvin mielenkiintoisia aikoja. Suomi on nyt Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa, kansainvälinen matkailu kasvaa hurjasti ja monet alkuperäiskansojen oikeuksiin liittyvät asiat ovat vihdoin nousemassa yleiseen tietouteen. Haluamme tuoda näihin keskusteluihin eurooppalaista näkökulmaa ja nuorten ääntä.
Odotamme jo malttamattomina JEF:n seminaaria. On suorastaan uskomatonta, että saamme Lappiin tällaisen upean tapahtuman. Toivottavasti Lapin lumo iskee vieraisiimme pysyvästi!

Lappi toki toivottaa kaikki tervetulleeksi läpi vuoden. Olemme innolla mukana Eurooppanuorten yhteisessä työssä, sen pohjoisimpana jäsenjärjestönä!

TEKSTI Miikka Keränen, Lapin Eurooppanuorten puheenjohtaja 2018