Haku Tähdistön verkkotoimitukseen kaudelle 2018-2019 on nyt auki!

Ovatko Eurooppa-asiat ja kirjoittaminen lähellä sydäntäsi? Tai kenties mahdollisuus päästä kuvittamaan kasvavaa verkkojulkaisua kiinnostaa? Tule mukaan rakentamaan Suomen aktiivisinta Eurooppa-keskustelua edistävää asiantuntija- ja järjestöjulkaisua!

Eurooppanuoret ry:n julkaisema Tähdistö-lehti sai keväällä 2017 oman verkkosivuston, jonka julkaisutahti on vuodessa kiihtynyt viikottaiseksi. Nyt tavoitteenamme on kehittää Tähdistöstä Suomen johtava Eurooppa-asioihin keskittynyt asiantuntija-  ja järjestöjulkaisu. Tämän vuoksi laajennamme verkkotoimitustamme etsimällä uusia tekijöitä kaudelle 2018-2019!

Mikä Tähdistö?

Tähdistö on Eurooppanuoret ry:n julkaisema uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton printti- ja verkkojulkaisu. Tähdistö ilmestyy kaksi kertaa vuodessa temaattisena printtijulkaisuna, minkä lisäksi sen verkkosivuilla julkaistaan viikottain analyyseja ajankohtaisista Eurooppa-aiheista. Julkaisu on kolmekielinen, eli tekstejä ilmestyy vaihtelevasti suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Keitä haemme?

Haemme vuoden mittaiselle julkaisujaksolle (syyskuu 2018 – elokuu 2019) aktiivisia kirjoittajia sekä kuvittajia. Jokaiselta kirjoittajalta/kuvittajalta edellytetään vähintään kolmen tekstin/kuvituksen tuottamista vuoden aikana, mutta nämä voivat halutessaan tuottaa myös enemmän sisältöä. Verkkotoimituksen työskentely ei ole paikkasidonnaista vaan tapahtuu pääosin sähköisiä kanavia hyödyntäen. Rohkaisemme siis hakemaan mukaan kaupungista ja maasta riippumatta!
Lisäksi on hyvä huomioida, että verkkotoimituksen työskentely perustuu vapaaehtoispohjalle, minkä vuoksi siihen osallistumisesta ei makseta korvausta. Tarjoamme kuitenkin näkyvän kanavan tuoda esille omaa asiantuntemusta. Tähdistön juttuja myös uudelleenjulkaistaan aika ajoin muissa verkko- ja printtijulkaisuissa (esim. The New Federalist -verkkosivusto sekä Eurooppalaisen Suomen teemajulkaisut).
Alla vielä kuvattuna verkkotoimituslaisten roolit:

 • Kirjoittajat ovat verkkosivuston selkäranka ja tuottavat pääosan sen sisällöstä. He kirjoittavat asiantuntijaroolissa artikkeleita ajankohtaisista Eurooppa- ja EU-aiheista. Kirjoituskielinä toimivat kirjoittajien oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan suomi, ruotsi ja/tai englanti. Vaadimme kirjoittajilta kiinnostusta EU-asioita kohtaan sekä kirjoitustaitoa. Aiempi kokemus Eurooppanuorten toiminnasta tai Eurooppanuorten jäsenyys eivät ole edellytyksiä tehtävään valituksi tulemiselle.
 • Kuvittajat tuottavat visuaalista materiaalia verkossa julkaistavien artikkeleiden yhteyteen eli 1-2 kuvituskuvaa artikkelia kohden. Toivomme kuvittajilta visuaalista silmää sekä graafisten suunnitteluohjelmistojen hallintaa (esim. Illustrator ja/tai Photoshop). Kuvituksia voi tuottaa sivustolle omavalintaisin tekniikoin. Aiempi kokemus Eurooppanuorten toiminnasta tai Eurooppanuorten jäsenyys eivät ole edellytyksiä tehtävään valituksi tulemiselle.

Mistä aiheista verkkosivustolle voi kirjoittaa?

Verkkosivuston sisältö rakentuu löyhästi seuraavien aiheiden ympärille:  

 • Energia ja ympäristö
 • Talous ja euroalue
 • Puolustus ja turvallisuus
 • Rauhantyö
 • Ihmisoikeudet
 • Eurooppalainen identiteetti ja arvot
 • EU:n itäinen naapurusto
 • Transatlanttiset suhteet
 • Maahanmuutto ja siirtolaisuus
 • Eurooppanuoret

Miten haen?

Hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sekä mahdollinen kirjoitus- tai kuvitusnäyte sähköpostiosoitteeseen karoliina.rajala@eurooppanuoret.fi. Jos haet kirjoittajaksi, ilmoita hakemuksessa, mistä yllä mainituista teemoista olet kiinnostunut kirjoittamaan ja millä kielellä. Hakuaikaa on 31.8. klo 23:59 asti, minkä jälkeen olemme syyskuun puoliväliin mennessä yhteyksissä toimitukseen valittuihin henkilöihin. 

Mistä lisätietoa?

Tähdistö-verkkojulkaisun päätoimittaja Karoliina Rajala vastaa mielellään kysymyksiin sähköpostitse karoliina.rajala@eurooppanuoret.fi.
 
Kuva: Unsplash