Puheenjohtajalta: 20 vuotta keskustelua Euroopasta

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Aikainen herätys, todo-listalla on vielä ruksittavaa, mieli on intoa täynnä. Näin alkoi 20 vuotta täyttäneen Linnaseminaarin ensimmäinen päivä järjestäjän näkökulmasta. Mieleen ei tule yhtäkään seminaaria, joka vuodesta toiseen kerää kansainvälisestä politiikasta kiinnostuneet nuoret yhtä tiiviisti saman katon alle. Kolme päivää tiukkaa asiaa, keskusteluja, puhujia, somettamista, hyviä kysymyksiä, oikeita ja vääriä vastauksia. Linnaseminaarilla on kokonaan oma paikkansa suomalaisessa nuorisopolitiikassa.
Linnaseminaari keräsi tänä vuonna 100 kansainvälisestä ja Eurooppa-politiikasta kiinnostunutta nuorta Haikon kartanon upeaan miljööseen. Tapahtuman järjestäminen on kuitenkin monelle osallistujalle verhon takana. Linnaseminaarin suunnittelu aloitetaan jo hyvissä ajoin edellisenä vuonna tai varhain alkuvuodesta. Ohjelman sisältö suunnitellaan huolella ja puhujien ja alustajien rekrytoimiseen käytetään valtavasti aikaa. Varauksia ja tapahtuman kulkuun liittyviä asioita hoidetaan aina viimeiseen viikkoon asti.
Tapahtuman aikana, jokaisena hetkenä, järjestäjät ovat valmiina yllätysten varalta. Niitä sattuu joka kerta. Ne myös ratkaistaan joka kerta. Joukko motivoituneita nuoria tekee seminaarin mahdolliseksi jokaista vaihetta ja yksityiskohtaa myöten, vapaaehtoisesti. Heidän intonsa järjestää kumpuaa aidosta halusta mahdollistaa huipputason keskustelu Eurooppaa ja kansainvälisyyttä koskevista kysymyksistä.
Se, että seminaareja ja keskustelutilaisuuksia, kuten Linnaseminaari, järjestetään ei ole itsestäänselvyys. Niiden taakse vaaditaan omistautunut joukko, joka näkee arvon laadukkaassa keskustelussa. Linnaseminaari on parhaimmillaan terävää poliittista keskustelua, uusia ihmisiä ja onnistumisen kokemuksia. 20-vuotinen taival on osoitus siitä, että monipuoliselle Eurooppa-keskustelulle on tilausta tulevaisuudessakin.
Jesse Jääskeläinen
Eurooppanuorten puheenjohtaja[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]