Hae mukaan Tähdistön verkkotoimitukseen kaudelle 2020-2021!

Ovatko Eurooppa-asiat ja kirjoittaminen lähellä sydäntäsi? Tule mukaan rakentamaan Suomen aktiivisinta Eurooppa-keskustelua edistävää asiantuntija- ja järjestöjulkaisua!

Eurooppanuoret ry:n julkaisema Tähdistö-lehti sai keväällä 2017 oman verkkosivuston, jonka julkaisutahti on viimeisen muutaman vuoden aikana ollut vain kiihtymään päin! Nyt laajennamme verkkotoimitustamme etsimällä uusia tekijöitä kaudelle 2020-2021! Edessä on jännittävä kausi, sillä eskaloituva ilmastokriisi, maailmanlaajuinen pandemia ja kiristyvä maailmanpoliittinen asetelma sälyttää oman haasteensa myös Euroopan unionin yhtenäisyydelle ja tulevaisuudelle.

Mikä Tähdistö?

Tähdistö on Eurooppanuoret ry:n julkaisema uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton verkkojulkaisu, jonka sivuilla julkaistaan viikoittain analyyseja ajankohtaisista Eurooppa-aiheista. Julkaisu on kolmekielinen, eli tekstejä ilmestyy niin suomeksi, englanniksi kuin ruotsiksi.

Keitä haemme?

Haemme noin vuoden mittaiselle julkaisujaksolle (lokakuu 2020 – syyskuu 2020) aktiivisia kirjoittajia. Jokaiselta kirjoittajalta edellytetään vähintään kolmen tekstin tuottamista vuoden aikana, mutta halutessaan kirjoittaja voi tuottaa myös enemmän sisältöä. Kirjoittajat ovat verkkosivuston selkäranka ja tuottavat pääosan sen sisällöstä. He kirjoittavat asiantuntijaroolissa artikkeleita ajankohtaisista EU-aiheista. Kirjoituskielinä toimivat kirjoittajan oman mielenkiinnon ja osaamisen mukaan suomi, ruotsi tai englanti.
Etsimme kirjoittajia, joilla on kiinnostusta EU-asioita kohtaan sekä hyvä kirjoitustaito. Aiempi kokemus Eurooppanuorten toiminnasta tai Eurooppanuorten jäsenyys eivät ole edellytyksiä toimitukseen valituksi tulemiselle. Lisäksi verkkotoimituksen työskentely ei ole paikkasidonnaista vaan tapahtuu pääosin sähköisiä kanavia hyödyntäen. Tämän vuoksi rohkaisemme hakemaan mukaan toimintaan nykyisestä kaupungista ja/tai maasta riippumatta!
Lisäksi on hyvä huomioida, että verkkotoimituksen työskentely perustuu vapaaehtoispohjalle, minkä vuoksi siihen osallistumisesta ei makseta korvausta. Tarjoamme kuitenkin näkyvän kanavan tuoda esille omaa asiantuntemusta. Tähdistön juttuja uudelleenjulkaistaan aika ajoin myös muissa printti- ja verkkojulkaisuissa (esim. The New Federalist -verkkosivusto sekä Eurooppalaisen Suomen teemajulkaisut).

Mistä aiheista Tähdistöön voi kirjoittaa?

Verkkosivuston sisältö rakentuu löyhästi seuraavien teemojen ympärille:

 • Energia ja ympäristö
 • Talous ja euroalue
 • Puolustus ja turvallisuus
 • Rauhantyö
 • Ihmisoikeudet
 • Eurooppalainen identiteetti ja arvot
 • EU ja Pohjoismaat
 • EU:n itäinen naapurusto
 • Transatlanttiset suhteet
 • Maahanmuutto ja siirtolaisuus
 • Eurooppanuoret

Lisäksi sivustolle voi kirjoittaa myös muista EU-aiheista.

Miten haen?

Hae mukaan lähettämällä vapaamuotoinen hakemus sähköpostiosoitteeseen teemu.vaarakallio@eurooppanuoret.fi.  Hakemukseen voi halutessaan liittää myös tekstinäytteen. Ilmoita hakemuksessa, mistä yllä mainituista teemoista olet kiinnostunut kirjoittamaan ja millä kielellä. Hakuaikaa on sunnuntaihin 20.9. klo 23:59 asti, minkä jälkeen olemme syyskuun loppuun mennessä yhteydessä toimitukseen valittuihin henkilöihin.

Mistä lisätietoa?

Tähdistön päätoimittaja Teemu Vaarakallio vastaa mielellään kysymyksiin sähköpostitse teemu.vaarakallio@eurooppanuoret.fi.
KUVA Euroopan parlamentti / Aurore Belot