Eurooppanuoret jakaa vuosittaisen Eurooppaherätyksen Ylen Atte Jääskeläiselle

Eurooppanuoret antaa Ylen vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle Eurooppaherätyksen. Eurooppaherätys on järjestön vuosittain jakama huomautus henkilölle, joka tuntuu unohtaneen eurooppalaisen yhteistyön merkityksen.
Eurooppanuoret perustelee Jääskeläisen valintaa sillä, että Euroopan unionin päätöksenteko on sen merkitykseen nähden raskaasti aliedustettuna Ylen uutis- ja ajankohtaissisällöissä. Järjestö katsoo, että Jääskeläinen on vastaavana päätoimittajana viime kädessä vastuussa Ylen journalistisesta linjasta.
Ylen lakisääteisiin tehtäviin kuuluu kansanvallan ja ihmisten osallistumismahdollisuuksien tukeminen tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä, keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia.
“EU-tasoisen päätöksenteon käsittely on tämän tavoitteen näkökulmasta räikeästi puutteellista. Keskeinen ongelma on se, että Brysseliin ja Strasbourgiin ei suunnata riittävästi resursseja, jotta monipuolista ja kattavaa analyysiä olisi mahdollista tuottaa”, arvioi Eurooppanuorten puheenjohtaja Jesse Jääskeläinen.
Jesse Jääskeläisen mukaan EU-uutisoinnin puutteet eivät ole uusi ilmiö, mutta se ei poista tilanteen ongelmallisuutta.
“Eurooppaherätystä on jaettu monin perustein mutta harvoin näin konkreettisen heräämis-toiveen saattelemana”, Jesse Jääskeläinen sanoo.
“Kun EU:ta ajoittain moititaan läpinäkymättömäksi, on syy pitkälti siinä, että ihmiset eivät saa kaipaamaansa tietoa. Asiakirjat ja päätökset ovat unionissa erittäin kattavasti julkisia ja tiedottaminen aktiivista, mutta keskeinen välittäjäaine, eli journalistinen tiedonvälitys, puuttuu lähes kokonaan. Se on todella iso ongelma.”
Kuva: Freeimages